Dieta dukan a fost creata de doctorul francez Pierre Dukan in urma cu mai mult de 10 ani ca tratament impotriva obezitatii.
retete dukan

Tort


Pin It

Se poate consuma in:

Fara Alimente Tolerate

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 linguri tarate de ovaz
  • un ou intreg
  • 3 albusuri de ou
  • 3 linguri branza proaspata de vaci degresata
  • o lingurita esenta de vanilie pe baza de apa
  • un plic praf de copt
  • indulcitor dupa gust

Pentru creme:

  • 3 galbenusuri
  • 400 ml lapte cu 0,1% grasime
  • indulcitor dupa gust
  • un plic de ness
  • o lingurita de esenta de vanilie pe baza de apa
  • o lingurita de esenta de rom pe baza de apa
  • un plic de gelatina fina maruntita

Pentru glazura:

  • o lingura de branza proaspata de vaci degresata
  • o lingura de iaurt cu 0,1% grasime
  • indulcitor dupa gust

Pentru ornat scortisoara

Instructiuni de preparare:

Blat:

  1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
  2. Restul ingredientelor se amesteca intr-un vas separat dupa care se adauga treptat albusurile amestecand incet.
  3. Se toarna intr-o tava cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 20 de minute (in functie de cuptor).

Cremele:

  1. Se incalzeste laptele cu indulcitorul.
  2. Se bat galbenusurile bine se adauga un pic de lapte cald iar apoi se toarna peste laptele care e pe foc.
  3. Focul trebuie sa fie mic pentru a nu fierbe laptele, se amesteca pana se ingroasa un pic compozitia.
  4. Se adauga gelatina inmuiata si se amesteca foarte bine.
  5. Jumatate din aceasta compozitie se amesteca cu ness-ul si cu esenta de rom.
  6. In compozitia ramasa se adauga esenta de vanilie.
  7. Se baga la frigider 30 de minute.

Glazura:

  1. Se bat cu mixerul branza cu iaurtul si indulcitorul pana se obtine o pasta omogena

Asamblare:

  1. Blatul se taie in trei parti egale.
  2. Intr-o caserola in care ati pus folie alimentara se adauga un strat de blat, un strat de crema, al doilea strat de blat, al doilea strat de crema iar apoi ultima bucata de blat.
  3. Se baga la frigider 3-4 ore dupa care se adauga glazura.

Portii: 2 (pentru 2 zile)

Timp total de preparare: 4-5 ore

Tort, 5.0 out of 5 based on 7 ratings


S-ar putea sa iti placa:

Lasati un comantariu