Ingrediente:
- 350 g antricot de vita (taiat in doua felii perpendicular pe fibra)
- un iaurt mic cu 0,1% grasime
- un varf de lingurita de mustar de dijon
- ierburi dupa gust
- sare si indulcitor dupa gust
- cativa picuri de otet
- piper verde murat zdrobit
Instructiuni de preparare:
- Daca nu aveti piper verde murat se pot pune boabele de piper in otet cu putin indulcitor si lasati-le cateva ore.
- Zdrobiţi uşor, cu lateralul unui cuţit, boabele de piper verde.
- Treceţi fiecare bucată de carne prin boabele de piper verde şi presaţi bine pentru a se lipi şi impregna cu aroma lor.
- Intr-o tigaie antiaderenta se pun feliile de antricot cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mare.
- Cand carnea e gata se scoate si se impacheteaza in folie de aluminiu si se lasa la odihnit.
- Se amesteca bine iaurtul, mustarul, ierburile, sarea, indulcitorul si sosul lasat de carne in folie.
- Se pune carnea pe farfurie si se toarna sosul deasupra. Se decoreaza cu boabe de piper verde.
Timp total de preparare: ~20 minute
Vita cu piper verde,